Windows 7 не пройшла перевірку справжності

В один прекрасний день ви бачите в улюбленій операційній системі замість робочого столу з темою Aero чорний фон і напис "Windows 7 не прошла проверку подлинности" в правому нижньому куті. Ви - чесний законослухняний громадянин, який купив ліцензійну версію Windows 7, дуже засмутитеся, побачивши такий глюк, правда? Ну, що поробиш - Microsoft :) Рішення є.

У відповіді за подібні підступи Стівві Балмера пакет оновлення KB971033, хоча перевірку валідності можуть викликати і інші кабехи, але KB971033 - найсуворіша. Є кілька способів боротьби з ситуацією.

1. Зайдіть в панель управління і знайдіть там Система і безпека - Центр оновлення Windows - Встановлені оновлення. Саме в них і є KB971033, який можна видалити. Звичайно ж це нічого не дасть, потрібно після перезавантаження відкрити командний рядок від імені адміна і ввести slmgr-rearm - це дасть вам 30 днів на активацію Windows 7. Адже ви законослухняно купили ліцензію, пам'ятаєте? Зараз саме час її активувати.

2. В інтернетах є програма під назвою Chew-Wga - просто запустіть її, натисніть кнопку "Apply" і перезавантажте комп'ютер. Не забудьте відключити оновлення Windows (msconfig - служби - в самий низ - автоматичне оновлення).